Пролетният сезон обикновено е асоцииран със свежест, цветове и цветя, така че за дизайн на нокти за този сезон можете да изберете няколко опции:
Пастелен маникюр - пастелните цветове са перфектни за пролетта и лесно се комбинират помежду си. Можете да изберете нежни нюанси на розово, лилаво, жълто или зелено, за да придадете на ноктите си свеж и естествен вид.
Цветни десени - можете да изберете маникюр с цветни десени като цветя, пеперуди, птици или други символи на пролетта. Това ще добави забавен и игрив вид на ноктите ви.
Графичен маникюр - графичният маникюр е също една от тенденциите за този сезон. Можете да изберете различни геометрични форми или линии, за да придадете на ноктите си модерен и минималистичен вид.
Френски маникюр в необичайни цветове - френският маникюр винаги е модерен и елегантен, но можете да промените традиционната цветова гама, като изберете необичайни цветове на лака за нокти, като розово, сиво или пастелни нюанси.
Ефект хром - най-гореща тенденция за 2023 година. С бял, перлен хром и бяла основа можете да получите блестящ, изчистен и стилен маникюр.                                                        
Независимо от това за какъв дизайн на нокти се решите, важно е да подберете цветове и ефекти, които отразяват вашата индивидуалност.